Segons diuen, no s’efectuen batudes racistes a Gramenet

Segons es va dir al Ple municipal de dilluns 30 de gener de 2012, a Santa Coloma de Gramenet no es realitzen batudes policials basades en perfils ètnics, és a dir batudes racistes.

 

El Grup Municipal de Gent de Gramenet vam presentar una moció “Per aturar les batudes policials racistes i pel tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers”. La intenció que teniem amb aquesta proposta era mostrar l’existència de batudes policials racistes a la ciutat, amb participació, també, de la Guàrdia Urbana en coordinació amb la Policia Nacional espanyola. A la vegada també es demanava el tancament dels Centres d’Internament, en tant que són fets relacionats, ja que les batudes policials solen acabar amb les persones detingudes i tancades als Centres d’Internament, en el cas de Santa Coloma, al CIE de la Zona Franca. I aquests fets es donen per una falta administrativa, per indocumentació.

Se’ns va criticar, des de diferents Grups Municipals, estar malmetent la feina de la Guàrida Urbana en la convivència ciutadana. La nostra denúncia no va adreçada cap a la Guàrdia Urbana, si no a l’existència de batudes policials racistes i evitar que aquestes s’efectuin. Com sempre, la demagògia i falsejament, així com l’amagar els fets, amb la que ens tenen acostumades bona part de la classe política va ser-hi present. Intentar barrejar la denúncia de les batudes racistes amb la feina que poden estar fent els mediadors socials i de convivència municipals, als barris de la ciutat.

Malauradament, la realització d’aquestes batudes són presents i reals. La llàstima és no poder saber en quin moment i lloc s’efectuen per poder mostrar-les. En el moment que poguem aconseguir proves materials, a banda de les visuals i experiència de diferents veïns i veïnes que les han vist i amb l’actuació de la Guàrdia Urbana, ho denunciarem amb més consistència. I serà en aquest moment, esperem, que per coherència, el regidor i 4t Tinent d’alcalde responsable de l’àrea de Seguretat, Ordre Públic i Convivència (si, per si no en teniem prou amb els xenòfobs, tenim les àrees de Convivència en el mateix lloc que Seguretat i Ordre Públic), Antonio Carmona, del PSC-PSOE, se’n desdigui i ens doni la raó. Si no, en serà còmplice d’aquestes actuacions racistes que s’efectuen no només a Santa Coloma, si no arreu dels Països Catalans i de l’Estat espanyol.

D’altra banda, vam viure un espectacle lamentable dels representants de PxC, i com ja vam expressar esperem que la seva intervenció quedi ben registrada i el Defensor de la Ciutadania, allà present, pugui emprendre accions per incitació a l’odi racial en el plenari municipal.

El portaveu de CiU, va fer un esment a demanar deures a la població migrant. I no ens cansarem de repetir, dia rere dia, que si, que cal parlar de deures, però parlem també de drets, que sembla que se n’oblidin. Uns drets que moltes de les persones afectades els tenen vulnerats en molts àmbits.

Per acabar, es va criticar des del PP (ara sembla ser que erigint-se portaveus de la democràcia!), que es presentin aquesta mena de mocions dient que es va fer esment a que l’Ajuntament no té competències en aquests fets i àmbits. La nostra resposta és que potser no té competències, però si implicació en el moment que són fets que es donen a la ciutat i s’implica la Guàrdia Urbana. I, tanmateix, el ple del consistori si té potestat per posicionar-se sobre esdeveniments i fets socials que afecten a la ciutadania i el conjunt de la societat.

Amnistia Internacional ho ha dit ben clar en l’informe que han publicat “Pareu el racisme, no a les persones”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s