La MAT (línia de Molta Alta Tensió) arriba a Gramenet

Just aquest matí, d’avui dimecres 6 de juny, a través de les xarxes socials m’assabento d’una roda de premsa realitzada per l’equip de govern de la ciutat (PSC, ICV-EUiA i CiU). Fins aquí cap objecció.

El problema bé quan em fixo en el contingut de la roda de premsa. L’equip de govern es posiciona en contra d’un projecte de MAT (línia de Molta Alta Tensió) a la ciutat i demana el soterrament. Ple que fa al soterament, fins no tenir més elements del projecte, cap objecció. El problema bé d’assabentar-nos, Gent de Gramenet, grup a l’oposició amb dues regidores, per les xarxes socials i una roda de premsa d’un projecte d’aquesta envergadura, que suposa destrucció del territori i agressió mediambienatl, entre d’altres.

Just després de fer un comentari a els xarxes socials, rebo una trucada del portaveu de l’equip de Govern i del PSC (Esteve Serrano), per exposar breument la situació. I exposar que s’estava iniciant contactes per fer trobades informatives amb entitats, per informar dle projecte.

A hores d’ara, Gent de Gramenet no disposem de cap documentació ni especificació del projecte.

Deixant tot això de banda, hem començat a investigar per veure si en traiem alguna cosa per la xarxa, i anem trobant cosetes. A mida que anem trobant o tenint informacions, les aniré/anirem publicant.

Ressolució 27 de març de 2012 publicada al DOGC. En aquesta es publicita una ressolució de 15 de febrer de 2012 del Ministeri d’Indústria, energia i turisme. Aquí n’extreiem que el projecte afecta a Sant Coloma de Gramenet, Sentmenat i Castelalr del Vallés. En aquesta ressolució s’indica com l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ja s’havia oposat a la ubicació del projecte i havia efectuat un recurs, que és denegat. També veiem com això ve de més lluny, ja que la ressolució indica que resultant que l’ampliació es troba inclosa al document anomenat “Planificació dels Sectors d’Electricitat i Gas 2008-2016”, aprovat pel Consell de Ministres el 30 de maig de 2008.

En aquest enllaç podreu veure en arxiu .pdf la publicació al BOE de divendres 9 de març de 2012.

En aquest, un anunci oficial del projecte, al BOE, en data de 17 de febrer de 2009.

 

Us animo, si teniu més informacions, les aneu publicant als comentaris.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La MAT (línia de Molta Alta Tensió) arriba a Gramenet

  1. Retroenllaç: Més informació sobre la MAT | El bloc de l'Aitor Blanc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s