Amb llums i taquígrafs sobre la reunió breu amb l’alcaldessa

índex

Com ja es va exposar en un article publicat divendres (De 13 en 13, oposició i desinformació), SOM Gramenet portavem des del passat 13 de juny, data de constitució del Ple municipal, sense informació referent a com seria el govern municipal -conformat pel PSC amb majoria absoluta-. I com vam dir, després de varis intents per fi avui dilluns hem tingut una breu reunió informativa amb alcaldia. Tot seguit, un breu resum -de la també breu reunió que ha durat uns 10 minuts i de la qual hem sortit sense documentació del Ple, encara, que secretaria de l’Ajuntament haurà de fer arribar entre dimarts i dimecres (1/2 dies abans del Ple).

Amb la informació obtinguda, SOM Gramenet haurem de donar resposta els propers dies en base al nostre codi ètic, al nostre programa i a les necessitats com a grup municipal a l’oposició.

Un breu resum

Avui dilluns 13 de juliol, a les 9.30h els regidors de SOM Gramenet, Joan Pastor i Aitor Blanc (jo mateix) hem anat al despatx d’alcaldia a la reunió concertada. Després de 15 minuts despera, la reunió ha començat amb la presència, també, de l’alcaldessa Nuria Parlón (PSC), Esteve Serrano (PSC) i Carles Mestres (direcció alcaldia via carrer Nicaragua).

A la reunió se’ns ha informat de:

DISTRIBUCIÓ ÀREES:

– L’Ajuntament es distribuïrà en 4 grans àrees (les han esmentat, però les tindrem entre dimarts-dimecres en paper – ja hem dit que és poc marge de temps)

– Hi haurà 6 tinents dalcalde.

– Els grans projectes de participació i de planificació dependran directament d’Alcaldia.
GRUPS MUNICIPALS:

– Ens ofereixen com a primera força de l’oposició la opció de mantenir la figura de “Cap de l’oposició”.  Respecte a aquest punt hem dinformar sobre la nostra acceptació o no, una decisió/debat que es durà a terme dimecres a la reunió de la Coordinadora de SOM Gramenet. Amb la figura de cap de l’oposició entraria:

a) 1 regidor amb dedicació complerta (portaveu)

b) 1 regidor amb 1/2 dedicació

c) Administratiu de suport tècnic (secretari): a triar pel grup municipal -ho ofereixen a tots els grups.

d) Coordinador tècnic: a triar pel grup municipal de cap de l’oposició (aquesta figura no existia – és el que s’anomena un càrrec de confiança). Aquesta persona ha de tenir nivell de llicenciatura o diplomatura.

– Complement fixe (l’aportació econòmica als grups municipals es manté). Complement variable (aportació per nombre de regidors) augmentarà (es redistribuirà la quantitat que es donava a PxC – hi ha un grup municipal menys aquesta legislatura).

REGLAMENT FUNCIONAMENT PLE:

– Hi havia la incertesa sobre si es debatria el reglament de funcionament del Ple que es va aprovar l’any 2011 pel context de PxC. Hem demanat informació al respecte i s’ha informat que no anirà a aquest Ple, s’acabarà d’aprovar, properament, en principi, el ROM (Reglament Orgànic Municipal) que restava pendent a secretaria de l’Ajuntament en la legislatura passada (per cert, l’aprovació de la renovació del ROM és una proposta no complerta de la passada legislatura).

 

Doncs fins aquí de moment, quan tinguem més informació la transmetrem.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s