Adéu Lluis, adéu alcalde

lluis hernandez

La nit del 20 de juliol ens hem trobat amb la mala notícia de la mort d’en Lluís Hernández, qui va ser el primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després del franquisme, durant la mal anomenada transició democràtica.

El “cura rojo“, del PSUC, com era conegut. Vaig tenir el paler de coneixe‘l, però de parlar poc amb ell. Recordo que me’l van presentar assegut a una taula al ja tancat ACP Aramateix, quan fèiem uns vídeos de Gent de Gramenet on entrevistàvem a personatges rellevants d’esquerres de la ciutat.

Fa uns dies, retrobem als despatxos d’aquell Ajuntament que ell va liderar durant uns anys molt difícils el seu discurs d’investidura com a alcalde el 24 de maig de 1983, a la sessió de constitució de l’Ajuntament.

Fragments del discurs de Lluís Hernández que mostren el que va ser el seu tarannà, i que mostren la seva vàlua (són només un exemple):

I ara, permeteu-me continuar amb la meva llengua materna, la llengua dle meu paí, tot fent una petita aportació a la normalització lingüística

…Santa Coloma de Gramenet és una ciutat que forma part de la nació catalana i haurà de mantenir une srelacions de col·laboració i apreci amb les institucions de la Generalitat de Catalunya: el Consell Executiu i el Parlament, puix en elles també s’hi reflecteix la sobirania del poble.

Santa Coloma de Gramenet també ha de fer la seva aportació específica en la reconstrucció nacional de Catalunya, perquè no hi ha cap aprtit polític ni cap força cultural concreta que tingui en exclusiva el monopoli d’aquesta reconstrucció. Tots els qui vivim i treballem a Catalunya tenim coses a dir i les volem dir, perquè Catalunya no és propietat de ningú.

Per aquesta raó Santa Coloma no vol ser mai ciutat marginada en aquest procès. La veu dels seus ciutadans, els seus problemes, les seves necessitats, han d’ésser escoltades amb la mateixa força que ho són altres ciutats de diferent composició socio-cultural.

Quiero que el Ayuntamiento sea un instrumento del pueblo, que recoja todas las iniciativas, todas las propuestas, incluso todas las críticas que puedan hacerses desde cualquier entidad ciudadana.

I amb això, la feina feta mai serà en va. Seguim, Lluís, el “cura rojo”, comunista.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s