Ni volem rei, ni tenim por

xff7vgtuCinc independentistes catalans hem estat citats a declarar pel tribunal polític de Madrid, l’Audiencia Nacional, el proper 7 de desembre, com a investigats per la crema de fotografies –fotocòpies de paper- del monarca Borbó el passat 11 de setembre en finalitzar l’acte polític de l’Esquerra Independentista a Barcelona.

Davant d’aquesta situació, i el context de judicialització de la política catalana, hem decidit no anar, no obeïr. No tenim por ni temps per perdre. Plantem el jutge de l’Audiencia Nacional que ens vol processar segons diu a la carta de citació “por delito contra la Corona y Ultraje a España”. Se’ns vol processar per cremar fotografies d’un monarca símbol màxim de la imposició antidemocràtica espanyola, símbol del règim del 78 i el franquisme. Hem decidit plantar-nos i no anar en entendre que ja fa massa temps que han perdut legitimitat per jutjat res ni ningú dels Països Catalans i menys per causes clarament de caire polític.

La nostra llibertat d’expressió és atacada per jutjats d’excepció, hereus del Tribunal de Orden Público franquista. S’imposa una monarquia hereva del franquisme per fer-nos súbdits de l’Estat corrupte espanyol, i ens citen per l’acció de la policia autonòmica mitjançant l’ús de fitxers polítics il·legals i amb pràctiques menyspreables: hem estat assabentats abans de les citacions pels mitjans de comunicació i no per instàncies judicials.

Sabem que aquesta nova acció desobedient obre la porta a la nostra detenció i a l’agreujament del procés penal obert en contra nostra. En som conscients. Però més perjudicats en resultem si renunciem a la fermesa que tantes companyes, en els darrers mesos, anys i dècades estan demostrant com en els casos de Montse Venturós –alcaldessa de Berga- i en Joan Coma –regidor de Vic-, així com dels vaguistes que han donat la cara en ser investigats per defensar drets socials i laborals, entre d’altres.

Hem de demostrar amb fets i no només amb paraules, per poder ser lliures, en un context de construcció de la República Catalana, que l’estat espanyol és quelcom del passat. Hem pres la humil decisió de no retrocedir i no retrocedirem.

Aitor Blanc

Militant de la CUP-Gent de Gramenet, afiliat a la COS i regidor de SOM Gramenet

[Article publicat a El Mirall.net 144]

990_1480681350foto_3153443Comunicat de l’Esquerra Independentista: Sense por ni temps per perdre: no hi anem, no obeïm

mirall-rei-opiniomirall-rei-article

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s